• Det hemmelige stedet i skogen - Stokkanbakken
    Det hemmelige stedet i skogen - Stokkanbakken

Det hemmelige stedet i skogen

Noen ganger får vi høre at alpinanlegget i Stokkanbakken er en av byens best bevarte hemmeligheter. Og kanskje er det slik? Det er påsketid, og påsketid og påskekrim går hånd i hånd.

Robin likte å lage historier. Han så ut som en historieforteller, håret gikk alltid litt hit og dit, som om han hadde blitt dratt gjennom et juletrenett. Han hadde jo ikke det, men nå kunne det virke som han kanskje hadde kravlet gjennom to sånne nett. Og øynene hans. De blinket så hele gjengen forstod hva som skulle skje - Det var historietid...

Gjengen var forresten foruten Robin, fornuftige Lisa. Hun kunne få selv den mest hardbarka læreren til å glemme at han egentlig var irritert - og hadde tenkt å la klassen merke det. Hun hadde bortforklart Robins impulsive plommeslang mer enn én gang. Knut og Enige Even var de to siste. Knut kunne vært Bare Knut, men det var det liksom ikke noe futt i, så da ble det ikke noe mer enn Knut. Og Enige Even het jo ikke Enige Even. Han het bare Even, men han var ofte både for og imot, så da ble det nå sånn. Og det var gjengen. De andre på skolen kalte dem Gutta Krutt+1, men siden alle var klar over at snø i nakken var ganske ubehagelig ble det aldri sagt høyt.

---
Stokkanbakken er i sluttspurten på det som er en av tidenes beste vintrer. Oppladningen til vinteren ga oss god tele i bakken, og siden snøen kom har det nesten bare være perfekte forhold. Jevnlige påfyll med snø for å sikre lek og moro time etter time, dag etter dag.
---

'Har dere sett lyset?' spurte Robin. Fornuftige Lisa rakk å lure på om Robin i sin alt-må-prøves-minst-en-gang tilnærming til en helt vanlig dag, kanskje trodde at alle hadde nær-døden-opplevelser rimelig ofte, men holdt det for seg selv.
'Innafor Tjønna, oppe ved slalombakken bor det en mann!' Robin lot det synke inn, mens han så på en og en av dem som om han hadde fortalt dem tidenes hemmelighet. 'Hva?? Er det sant? Det er jo helt vanvittig! Du kan jo bli steinrik om du selger en sånn nyhet! Steinrik!' -Sarkasmen fra Knut var like tydelig som fra læreren sist de foreslo å ha slåball i stedet for engelsk.
Robin mistet ikke gløden, men satte inn støtet; 'Han er død. Dau. Pulsen mangler. Klokka er levert inn.' Hadde han ikke gått i fjerde klasse, men kanskje åttende eller no sånt kunne han sikkert sagt noe sånn som at motorblokka sprakk, eller har lagt inn årene, eller siste promp er levert, men han gjorde ikke det. Han gikk jo ikke i åttende.

---
Det er helt rått hva vi har fått til i år. 'Vi' er alle som har gitt av sin tid for at vi alle kan glede oss over et helt unikt tilbud; 350 timer med kioskvakter og heisvakter, 1.000 liter vann er fraktet opp i kiosken, hundrevis av vafler har gått gjennom pressa, og masse annet gjennom en herlig vinter.
---

'Det er en mann som går igjen i Stokkanbakken! I kveld må vi finne ham! Historien sier at det er en gullgraver som bodde der for 200 år siden. Han tjente så mye penger at nå går han igjen for å drive gjøn med folk. Vi må bli igjen etter at lyset er slått av. Det er helt sikkert bare da vi kan se ham.' De hadde jo allerede avtalt kveldstur i bakken, så det var vanskelig å slippe unna.

De passet på å somle litt, ble sittende i gapahuken og vente. Det satt en mann på en av benkene rett utafor, han venta sikkert på noen så de brydde seg ikke så mye om han.

Tiden gikk og det ble etter hvert ganske tomt, men mannen ble sittende, og Gutta Krutt+1 syntes det var litt rart. De kunne jo ikke være ute så mye lenger, men han måtte jo gå før de kunne begynne å lete etter mannen. Robin spurte Enige Even om ikke han kunne spørre mannen på benken om han skulle være der lenge, men Enige Even hadde hatt nok tid til å tenke på en død mann som angivelig hadde levert inn en klokke til å bli enig med seg selv om at det var helt uaktuelt.
Robin var for utålmodig til å gi snakkeoppgaven til noen andre, så han hoppet i det. '-Har du hørt historien om at det er en mann som går igjen her?'

Joda, mannen hadde faktisk det. Robin glemte helt å puste, og Lisa kunne plutselig høre sitt eget hjerte. 'Hadde hjertet flyttet seg til hodet? Nei det gikk vel ikke an? Hvor skulle vel da all vett og forstand, som mamma og pappa alltid sa hun hadde, blitt av?' Hun blunket hardt, og kjente litt etter, -nei hjertet var nok på rett plass enda...
Mannen kunne fortelle at den pinnen som står nesten nederst i bakken var et viktig punkt. 'Nå markerer den en plass hvor det kommer vann opp av bakken, men for 200 år siden var det akkurat der det ble funnet tidenes største gullklump! Den var så tung at gullgraveren måtte hakke så hardt han kunne i dagevis.' Klumpen skal ha glinset slik som Robins øyne når han hadde en skrøne på gang, og sånn gikk det at en dag, når gullgraveren trodde han skulle gi opp, så skjedde det. Det var et rart knekk, sånn som kommer rett før tannlegen sier "huffda" og leter på hylla etter en forklaring. Sånn var det for 200 år siden - gullklumpen løsnet, og siden har det sildret vann der - selv på den kaldeste vinterdag.
'Vet dere hva?' -sa mannen på benken. De visste jo ikke hva, så de svarte noe som lignet på nei. 'Historien sier at gullgraveren kan få en av de oransje plaststikkene på heisen til å blir svart bare ved å peke på den.' Så pekte mannen på en av dem som for å få frem et poeng. 'Kanskje han allerede har vært der', sa mannen og smilte lurt til dem. De løp av gårde for å sjekke.

---
For første gang i historien har vi arrangert Snowboardkurs, og 30 deltakere fikk med seg hjem en blanding av snø i nakken, blåmerker på lårene og grunnleggende kunnskap om å komme seg ned en bakke med begge beina festet på et brett. Vi er kjempeglade for å ha fått til dette samarbeidet med Trondheim Snowboardklubb.
---

Robin var først til å se det. 'Det er sant! Det er sant! Den ene oransje pinnen har blitt svart!' Alle fire ble helt fra seg av en slags blanding av spenning og glede de ikke hadde kjent før. Da måtte det jo være sant. Men hvor var da gullgraveren? De løp opp mot gapahuken igjen for å spørre mannen om han visste noe mer. Men der var det ingen mann lengre, han måtte ha gått. De var ganske nære da Knut plutselig stanset som om han hadde bestemt seg for å arrangere "Stiv heks" med bare seg selv som deltaker. 'Se. På. Benken.' -gispet han. Det burde vært en fullverdig setning, men frykten i kroppen hadde andre planer. Da så de det alle sammen. Snøen. På benken. Det var nysnø på hele benken - det hadde aldri sittet noen mann der...

---
På vegne av styret og alle frivillige takker vi for en helt fantastisk vinter 2018!!


Se også:

Stokkanbakken stenger for sesongen med umiddelbar virkning

Stokkanbakken stenger for sesongen med umiddelbar virkning.

vis

Velkommen på Søndag!

Søndag er det klart for en ny flott dag i Stokkanbakken.

vis

Velkommen til ny dag i bakken på torsdag!

På torsdag er det en ny dag spekket med lek og moro i Stokkanbakken.

vis

For en herlig søndag!

Tusen takk alle sammen for en flott dag i Stokkanbakken søndag.

vis

Da starter 2020-sesongen!

Søndag 16. februar starter vi årets sesong.

vis
Sakliste for årsmøte i Stokkan Alpinklubb

Sakliste for årsmøte

Styret viser til innkalling til årsmøte av 1. mars 2019. Årsmøtet avholdes 26. mars kl 20:00 i varmestua / kiosken i Stokkanbakken.

vis
Innkalling til årsmøte i Stokkan Alpinklubb

Innkalling til årsmøte

Innkalling til årsmøte i Stokkan Alpinklubb

vis

Slalåmkurs-/trening

Vi er så heldige å få med oss to instruktører som selv kjørte sine første turer i vår bakke i sin tid - begge har vært konkurransekjørere. Instruktørene (Kirsti og Lisa) stikker opp løypa, og sørger for det pedagogiske opplegget. Det er ikke nødvendig å være med hver gang, for det vil bli gitt individuelle tilbakemeldinger i forhold til den enkeltes nivå.

vis
Stokkanbakken-da'n

Stokkanbakken-da'n

På søndag (11. mars - Fra 12.00 til 16.00) er det årets happening - "Stokkanbakken-da'n" og dette må du få med deg.

vis

Stokkanbakken 360 grader

Klikk på innelgget under å opplev Stokkanbakken 360 grader.

vis

Sider